TAGI:
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
12.12.2025 Piątek
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież
| Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Płatki pszenne na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE) Pasta z twarogu i brzoswkini 30 g (MLE) Jabłko 150 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE) Twarożek 30 g (MLE) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: biszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ) |
 | |  |
Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryba smażona (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (RYB) Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |
11.12.2025 Czwartek
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież
| Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (MLE, GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 70 g (MLE) Schab kruchy z Liszek - wieprzowy, parzony, wędzony 20 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, MLE, SEL, GOR, SO2) Roszponka 10 g Pomidor 70 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Pasta z twarogu z koncentratem pomidorowym 70 g (MLE) Schab kruchy z Liszek - wieprzowy, parzony, wędzony 20 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, MLE, SEL, GOR, SO2) Roszponka 10 g Pomidor 70 g II śniadanie: kefir 2% tł. 200 g 1 szt (MLE) |
 | |  |
Żurek ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (GLU JĘCZ, SEL) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Mandarynka 2 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Żurek ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (GLU JĘCZ, SEL) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Mandarynka 2 szt Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |
10.12.2025 Środa
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież
| Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem 200 g (MLE, GLU OW) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, SEL, GOR) (zmiana na szynkę wieprzową) Serek homogenizowany 30 g (MLE) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, SEL, GOR) (zmiana na szynkę wieprzową) Serek homogenizowany 30 g (MLE) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: jabłko 150 g |
 | |  |
Fasolowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, SEL) Filet z kurczaka pieczony w ziołach 100 g Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL) Ryż brązowy 200 g Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Fasolowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, SEL) Filet z kurczaka pieczony w ziołach 100 g Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL) Ryż brązowy 200 g Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |
09.12.2025 Wtorek
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież
| Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka tostowa - drobiowa, średnio rozdrob. 50 g (może zawierać: MLE, GOR) Jajko gotowane 2 szt (JAJ) Rukola 10 g Pomidor 70 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka tostowa - drobiowa, średnio rozdrob. 50 g (może zawierać: MLE, GOR) Jajko gotowane 2 szt (JAJ) Rukola 10 g Pomidor 70 g II śniadanie: jogurt naturalny 1 szt 150 g (MLE) |
 | |  |
Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, SO2) Klopsik wieprzowy, pieczony, mielony 120 g (GLU PSZ, JAJ) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) Kluski śląskie 200 g (JAJ, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, SO2) Klopsik wieprzowy, pieczony, mielony 120 g (GLU PSZ, JAJ) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) Kluski śląskie 200 g (JAJ, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |
08.12.2025 Poniedziałek
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież
| Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Płatki jęczmienne na mleku 350 ml (MLE, GLU JĘCZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka pieczona na ogniu wieprzowa, z dod. wodą, wędzona, parzona, pieczona 20 g (może zawierać: GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR, SO2) Twarożek z natką pietruszki 70 g (MLE) Sałata zielona 20 g Rzodkiew biała 60 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka pieczona na ogniu wieprzowa, z dod. wodą, wędzona, parzona, pieczona 20 g (może zawierać: GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR, SO2) Twarożek z natką pietruszki 70 g (MLE) Sałata zielona 20 g Rzodkiew biała 60 g II śniadanie: jabłko 150 g |
 | |  |
Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Curry dyniowo - ziemniaczane z ciecierzycą 150 g Makaron pelnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml | | Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Curry dyniowo - ziemniaczane z ciecierzycą 150 g Makaron pelnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Fasolka szparagowa z wody 200 g Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml |
 | |  |
05.12.2025 Piątek
Jadłospis 24.11.2025 - 07.12.2025 dorośli
Jadłospis 24.11.2025 - 07.12.2025 dzieci
Jadłospis 24.11.2025 - 07.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
| Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Dżem 30 g Serek twarogowy termizowany 70 g (MLE) Pomarańcza 1 szt | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Serek twarogowy termizowany 70 g (MLE) Hummus 20 g (SEZ) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: kanapka z wędliną 1 szt (chleb razowy 30 g, masło extra 82 % 5 g, wędlina drobiowa 20 g, sałata zielona 5 g) (GLU PSZ, MLE, SOJ) |
 | |  |
Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Ryba smażona (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (RYB) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |