TAGI:

Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

17.10.2025 Piątek

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Płatki pszenne na mleku 350 ml (MLE, GLU PSZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Pasta z twarogu z dżemem brzoskwiniowym 30 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE
Jabłko 150 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Twarożek 70 g (MLE)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 60 g

II śniadanie: biszkopty b/c 30 g  (GLU PSZ, JAJ)

 251017SP  251017SC

Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZMLESEL)
Ryba smażona Morszczuk 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 250 g
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml 

 

Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZMLESEL)
Ryba pieczona Morszczuk 100 g (RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 250 g
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

251017OP  251017OC

16.10.2025 Czwartek

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek z koperkiem 70 g (MLE)
Szynka krucha z pieca, wieprzowa, parzona 20 g 
(GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, SO2
Roszponka 10 g
Pomidor 70 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,) 
Twarożek z koperkiem 70 g (MLE)
Szynka krucha z pieca, wieprzowa, parzona 20 g 
(GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, SO2
Roszponka 10 g
Pomidor 70 g

II śniadanie: kefir 2% tł. 200 g (MLE)

 251016SP  251016SC

Żurek z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (GLU JĘCZ, SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Śliwka 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml 

 

Żurek z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (GLU JĘCZ, SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Śliwka 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 251016OPC  251016OPC

15.10.2025 Środa

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem C&C 200 g (MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,) 
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g
(może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Serek a'la homogenizowany 30 g (MLE,)
Pomidor 60 g
Sałata lodowa 20 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,) 
Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g
(może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,)
Serek a'la homogenizowany 30 g (MLE,)
Pomidor 60 g
Sałata lodowa 20 g

II śniadanie: jabłko 150 g

 251015SP  251015SC

Fasolowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Kotlet drobiowy panierowany 120 g (GLU PSZ, JAJ,)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

Fasolowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL,)
Ryż na sypko (brązowy) 200 g
Filet z kurczaka pieczony w ziołach 100 g
Sos jarzynowy * 100 ml (GLU PSZ, SEL,)
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 251015OP  251015OC

14.10.2025 Wtorek

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Szynka tostowa - drobiowa, średnio rozdrob.  50 g (może zawierać: MLE, GOR)
Jajko gotowane 2 szt (JAJ)
Rukola 10 g
Pomidor 70 g

 

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Szynka tostowa - drobiowa, średnio rozdrob.  50 g (może zawierać: MLE, GOR)
Jajko gotowane 2 szt (JAJ)
Rukola 10 g
Pomidor 70 g

II śniadanie: jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE)

 251014SP  251014SC
Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLESEL, SO2)
Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Kluski śląskie 200 g (JAJ, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLESEL, SO2)
Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Kluski śląskie 200 g (JAJ, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
 251014OPC  251014OPC

13.10.2025 Poniedziałek

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Szynka Piastowska - wp., wędzona, parzona z dod. b. sojowego i wody 20 g 
(GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
Twarożek z natką pietruszki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Rzodkiew biała 60 g

 

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Szynka Piastowska - wp., wędzona, parzona z dod. b. sojowego i wody 20 g 
(GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
Twarożek z natką pietruszki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Rzodkiew biała 60 g

II śniadanie: jabłko 150 g

 251013SP  251013SC
Brokułowa z ryżem 350 ml (MLESEL)
Gulasz warzywny z tofu dieta 150 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)
Makaron pełnoziarinisty 200 g (GLU PSZ)
Surówka z marchwi i jabłka b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 Brokułowa z ryżem 350 ml (MLESEL)
Gulasz warzywny z tofu dieta 150 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)
Makaron pełnoziarinisty 200 g (GLU PSZ)
Surówka z marchwi i jabłka b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
   

10.10.2025 Piątek

Jadłospis dorośli 29.09.2025 - 12.10.2025

Jadłospis pacjentki w ciąży/okresie laktacji 29.09.2025 - 12.10.2025

Jadłospis dzieci 29.09.2025 - 12.10.2025

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Zacierka na mleku 350 ml (MLE, GLU PSZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Serek twarogowy homogenizowany 70 g (MLE)
Dżem 30 g 
Śliwka 150 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Serek twarogowy homogenizowany 70 g (MLE)
Hummus 20 g (SEZ)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 60 g

II śniadanie: kanapka z masłem orzechowym 1 szt
(chleb graham 40 g, masło orzechowe 10 g) (GLU PSZ, OZI)

 251010SP  251010SC

Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLESEL)
Ryba smażona Morszczuk 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml 

 

Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLESEL)
Ryba pieczona Morszczuk 100 g (RYB)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 251010OP  251010OC