Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
13.06.2025 Piątek
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kakao/p z/c 250 ml (MLE,) | Kakao/p b/c 250 ml (MLE,) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek różany + 70 g (MLE,) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Jabłko 150 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) | Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml (SOJ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Miruna pieczona w posypce ziołowej 100g + 100 g (RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g (MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Grzanki żytnie 30 g (GLU PSZ,) | |
![]() | ![]() |
12.06.2025 Czwartek
Jadłospis dorośli 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis dzieci 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis ciąża i laktacja 09.06.2025 - 22.06.2025
Dieta podstawowa |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Owsianka budyniowa z bananem i jabłkiem z posypką chia 200 g (MLE, GLU OW) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser żółty 50 g (MLE) Szynka tostowa - drobiowa, śr. rozdrob. 30 g (może zawierać: MLE, GOR) Pomidor 60 g Roszponka 20 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogogenizowany 70 g (MLE) Szynka tostowa - drobiowa, śr. rozdrob. 30 g (może zawierać: MLE, GOR) Pomidor 60 g Roszponka 20 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Żurek z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR) Fasolka po bretońsku + 300 g (SEL, GOR) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Banan 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Żurek z ziemniakami + 350 ml | |
![]() | ![]() |
11.06.2025 Środa
Jadłospis dorośli 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis dzieci 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis ciąża i laktacja 09.06.2025 - 22.06.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 50 g (SOJ,) Hummus paprykowy + 30 g (SEZ,) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) | Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Kopytka ziemniaczane 200 g (GLU PSZ, JAJ,) Pulpet z kurczaka + 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka z marchwi i jabłka b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Sos pietruszkowy + 100 g (SOJ, MLE,) | |
![]() | ![]() |
10.06.2025 Wtorek
Jadłospis dorośli 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis dzieci 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis ciąża i laktacja 09.06.2025 - 22.06.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 70 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Rukola 10 g Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Pomidor 70 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 70 g (MLE,) Rukola 10 g Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Pomidor 70 g II śniadanie: Kanapka z jajkiem i pomidorem (chleb razowy 30g, masło 5g, jajko 25g, pomidor 20g) 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Zupa cukiniowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Sos cygański + 100 g | Zupa cukiniowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Sos cygański + 100 g | |
![]() | `![]() |
09.06.2025 Poniedziałek
Jadłospis dorośli 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis dzieci 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis ciąża i laktacja 09.06.2025 - 22.06.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt (MLE,) | |
Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) Sos musztardowy + 100 g (GOR,) Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) Sos musztardowy + 100 g (GOR,) Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |