TAGI:

Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

12.12.2025 Piątek

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Płatki pszenne na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Pasta z twarogu i brzoswkini 30 g (MLE)
Jabłko 150 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE)
Twarożek 30 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 60 g

II śniadanie: biszkopty b/c 30 g  (GLU PSZ, JAJ)

 251212SP  251212SC

Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLESEL
Ryba smażona (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLESEL
Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (RYB)
Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE,)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g
Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 251212OP  251212OC

11.12.2025 Czwartek

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Zacierka na mleku 350 ml (MLE, GLU PSZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu z koperkiem 70 g (MLE
Schab kruchy z Liszek - wieprzowy, parzony, wędzony 20 g
(SOJ, może zawierać: GLU PSZ, MLE, SEL, GOR, SO2)
Roszponka 10 g
Pomidor 70 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Pasta z twarogu z koncentratem pomidorowym 70 g (MLE
Schab kruchy z Liszek - wieprzowy, parzony, wędzony 20 g
(SOJ, może zawierać: GLU PSZ, MLE, SEL, GOR, SO2)
Roszponka 10 g
Pomidor 70 g

II śniadanie: kefir 2% tł. 200 g 1 szt (MLE)

 2512113SP  251211SC

Żurek ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g
(GLU JĘCZ, SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Mandarynka 2 szt
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

Żurek ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)
Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g
(GLU JĘCZ, SEL)
Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)
Mandarynka 2 szt
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 251211OPC  251211OPC

10.12.2025 Środa

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem 200 g (MLE, GLU OW)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Szynka drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g
(MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, SEL, GOR)
(zmiana na szynkę wieprzową)
Serek homogenizowany 30 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 60 g 

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,) 
Szynka drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g
(MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, SEL, GOR)
(zmiana na szynkę wieprzową)
Serek homogenizowany 30 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 60 g

II śniadanie: jabłko 150 g

 251210SP  251210SC

Fasolowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, SEL)
Filet z kurczaka pieczony w ziołach 100 g
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż brązowy 200 g 
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

Fasolowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, SEL)
Filet z kurczaka pieczony w ziołach 100 g
Sos jarzynowy 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Ryż brązowy 200 g 
Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 251210OPC  251210OPC

09.12.2025 Wtorek

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Szynka tostowa - drobiowa, średnio rozdrob. 50 g
(może zawierać: MLE, GOR)
Jajko gotowane 2 szt (JAJ)
Rukola 10 g
Pomidor 70 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,) 
Szynka tostowa - drobiowa, średnio rozdrob. 50 g
(może zawierać: MLE, GOR)
Jajko gotowane 2 szt (JAJ)
Rukola 10 g
Pomidor 70 g

II śniadanie: jogurt naturalny 1 szt 150 g (MLE)

 251209SP  251209SC

Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, SO2)
Klopsik wieprzowy, pieczony, mielony 120 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Kluski śląskie 200 g (JAJ, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, SO2)
Klopsik wieprzowy, pieczony, mielony 120 g (GLU PSZ, JAJ)
Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)
Kluski śląskie 200 g (JAJ, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR)
Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 251209OPC  251209OPC

08.12.2025 Poniedziałek

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 dorośli

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Jadłospis 08.12.2025 - 21.12.2025 - dzieci i młodzież

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Płatki jęczmienne na mleku 350 ml (MLE, GLU JĘCZ)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Szynka pieczona na ogniu wieprzowa, z dod. wodą, wędzona, parzona, pieczona 20 g
(może zawierać: GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR, SO2
Twarożek z natką pietruszki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Rzodkiew biała 60 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE
Szynka pieczona na ogniu wieprzowa, z dod. wodą, wędzona, parzona, pieczona 20 g
(może zawierać: GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GOR, SO2
Twarożek z natką pietruszki 70 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Rzodkiew biała 60 g

II śniadanie: jabłko 150 g

 251208SP  251208SC

Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL)
Curry dyniowo - ziemniaczane z ciecierzycą 150 g
Makaron pelnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Fasolka szparagowa z wody 200 g
Kompot owocowy z jabłkami z/c 250 ml

 

Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL)
Curry dyniowo - ziemniaczane z ciecierzycą 150 g
Makaron pelnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Fasolka szparagowa z wody 200 g
Kompot owocowy z jabłkami b/c 250 ml

 251208OPC  251208OPC

05.12.2025 Piątek

Jadłospis 24.11.2025 - 07.12.2025 dorośli

Jadłospis 24.11.2025 - 07.12.2025 dzieci

Jadłospis 24.11.2025 - 07.12.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Dżem 30 g
Serek twarogowy termizowany 70 g (MLE)
Pomarańcza 1 szt

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Serek twarogowy termizowany 70 g (MLE)
Hummus 20 g (SEZ)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 60 g

II śniadanie: kanapka z wędliną 1 szt
(chleb razowy 30 g, masło extra 82 % 5 g, wędlina drobiowa 20 g, sałata zielona 5 g)
(GLU PSZ, MLE, SOJ)

 251205SP  251205SC

Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLESEL
Ryba smażona (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLESEL)
Ryba pieczona (Morszczuk) 100 g (RYB)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g
Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 251205OP  251205OC