TAGI:
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
17.10.2025 Piątek
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci
Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Płatki pszenne na mleku 350 ml (MLE, GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta z twarogu z dżemem brzoskwiniowym 30 g (MLE) Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE) Jabłko 150 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE) Twarożek 70 g (MLE) Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: biszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ) |
 | |  |
Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryba smażona Morszczuk 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki gotowane z koperkiem 250 g Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Dyniowa z makaronem 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Ryba pieczona Morszczuk 100 g (RYB) Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki gotowane z koperkiem 250 g Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |
16.10.2025 Czwartek
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci
Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE) Twarożek z koperkiem 70 g (MLE) Szynka krucha z pieca, wieprzowa, parzona 20 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, SO2) Roszponka 10 g Pomidor 70 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem 70 g (MLE) Szynka krucha z pieca, wieprzowa, parzona 20 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, SO2) Roszponka 10 g Pomidor 70 g II śniadanie: kefir 2% tł. 200 g (MLE) |
 | |  |
Żurek z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (GLU JĘCZ, SEL) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Śliwka 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Żurek z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT) Kaszotto jęczmienne z mięsem wieprzowym i warzywami 350 g (GLU JĘCZ, SEL) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Śliwka 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |
15.10.2025 Środa
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci
Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem C&C 200 g (MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek a'la homogenizowany 30 g (MLE,) Pomidor 60 g Sałata lodowa 20 g
| | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Serek a'la homogenizowany 30 g (MLE,) Pomidor 60 g Sałata lodowa 20 g II śniadanie: jabłko 150 g |
 | |  |
Fasolowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Kotlet drobiowy panierowany 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Fasolowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Filet z kurczaka pieczony w ziołach 100 g Sos jarzynowy * 100 ml (GLU PSZ, SEL,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |
14.10.2025 Wtorek
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci
Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka tostowa - drobiowa, średnio rozdrob. 50 g (może zawierać: MLE, GOR) Jajko gotowane 2 szt (JAJ) Rukola 10 g Pomidor 70 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka tostowa - drobiowa, średnio rozdrob. 50 g (może zawierać: MLE, GOR) Jajko gotowane 2 szt (JAJ) Rukola 10 g Pomidor 70 g II śniadanie: jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE) |
 | |  |
Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, SO2) Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) Kluski śląskie 200 g (JAJ, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, SO2) Klopsik wieprzowy 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) Kluski śląskie 200 g (JAJ, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |
13.10.2025 Poniedziałek
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dorośli
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 kobiety w ciąży/w okresie laktacji
Jadłospis 13.10.2025 - 26.10.2025 dzieci
Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka Piastowska - wp., wędzona, parzona z dod. b. sojowego i wody 20 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02) Twarożek z natką pietruszki 70 g (MLE) Sałata zielona 20 g Rzodkiew biała 60 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka Piastowska - wp., wędzona, parzona z dod. b. sojowego i wody 20 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02) Twarożek z natką pietruszki 70 g (MLE) Sałata zielona 20 g Rzodkiew biała 60 g II śniadanie: jabłko 150 g |
 | |  |
Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Gulasz warzywny z tofu dieta 150 g (GLU PSZ, SOJ, SEL) Makaron pełnoziarinisty 200 g (GLU PSZ) Surówka z marchwi i jabłka b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Brokułowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Gulasz warzywny z tofu dieta 150 g (GLU PSZ, SOJ, SEL) Makaron pełnoziarinisty 200 g (GLU PSZ) Surówka z marchwi i jabłka b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
| | |
10.10.2025 Piątek
Jadłospis dorośli 29.09.2025 - 12.10.2025
Jadłospis pacjentki w ciąży/okresie laktacji 29.09.2025 - 12.10.2025
Jadłospis dzieci 29.09.2025 - 12.10.2025
Dieta podstawowa | | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
|
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (MLE, GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany 70 g (MLE) Dżem 30 g Śliwka 150 g | | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE) Serek twarogowy homogenizowany 70 g (MLE) Hummus 20 g (SEZ) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: kanapka z masłem orzechowym 1 szt (chleb graham 40 g, masło orzechowe 10 g) (GLU PSZ, OZI) |
 | |  |
Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Ryba smażona Morszczuk 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | | Kalafiorowa z ryżem 350 ml (MLE, SEL) Ryba pieczona Morszczuk 100 g (RYB) Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml |
 | |  |