Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
09.07.2025 Środa
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) | Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) | |
08.07.2025 Wtorek
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: kanapka z jajkiem i pomidorem 1 szt | |
![]() | ![]() | |
Zupa cukiniowa + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Sos cygański + 100 g Ryż brązowy 200 g Surówka z kapusty białej kapusty z koperkiem + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa cukiniowa + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Sos cygański + 100 g Ryż brązowy 200 g Surówka z kapusty białej kapusty z koperkiem + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
07.07.2025 Poniedziałek
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka Piastowska wp, wędzona, parzona, z dod. b. sojowego i wody 50 g (SOJ) Twarożek pomidorowy + 70 g (MLE) Ogórek świeży 60 g Sałata zielona 20 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka Piastowska wp, wędzona, parzona, z dod. b. sojowego i wody 50 g (SOJ) Twarożek pomidorowy + 70 g (MLE) Ogórek świeży 60 g Sałata zielona 20 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 150 g (GLU PSZ, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 150 g (GLU PSZ, SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
04.07.2025 Piątek
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śn.: arbuz 200 g | |
![]() | ![]() | |
Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Morszczuk smażony 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Surówka z młodej kapusty + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL, GLU JĘCZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Morszczuk pieczony 100g + 100 g (RYB) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE) Surówka z młodej kapusty + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
03.07.2025 Czwartek
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka dębowa drobiowa, kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g Jajko gotowane 2 szt (JAJ) Pomidor 70 g Rukola 10 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa szczawiowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) | Zupa szczawiowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Sos boloński z wieprzowiną (dieta) + 150 g (SEL) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ) Bukiet warzyw gotowanych 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
09.07.2025 Środa
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany + 70 g ( MLE,) Roszponka 20 g Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 30 g ( może zawierać: MLE, GOR,) Pomidor 60 II śniadanie: | |
Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) | Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Sos pomidorowy + 100 g Surówka z pora z jabłkiem + 200 g (MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ, | |