TAGI:

Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

09.07.2025 Środa

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Twarożek z koperkiem + 40 g (MLE)
Szynka Piastowska wp, wędzona, parzona, z dod. b. sojowego i wody 50 g (SOJ)
Pomidor 60 g
Sałata zielona 20 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Twarożek z koperkiem + 40 g (MLE)
Szynka Piastowska wp, wędzona, parzona, z dod. b. sojowego i wody 50 g (SOJ)
Pomidor 60 g
Sałata zielona 20 g

II śniadanie:
 brzoskwinia 150 g

 250709SP  250709SC

Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Pulpet z kurczaka + 120 g  (GLU PSZ, JAJ)
Sos curry + 100 g 
Kopytka ziemniaczane 200 g (GLU PSZ, JAJ)
Surówka z marchwi i jabłka b/c + 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 

Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Pulpet z kurczaka + 120 g  (GLU PSZ, JAJ)
Sos curry + 100 g 
Kopytka ziemniaczane 200 g (GLU PSZ, JAJ)
Surówka z marchwi i jabłka b/c + 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

   

08.07.2025 Wtorek

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Hummus paprykowy 60 g (SEZ)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g
(GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, SO2)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Hummus paprykowy 60 g (SEZ)
Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g
(GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, SO2)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g

II śniadanie: kanapka z jajkiem i pomidorem 1 szt
(chleb razowy 30 g, masło 5 g, jajko 25 g,  pomidor 20 g)
(GLU PSZ, JAJ, MLE)

 250708SP  250708SC
Zupa cukiniowa + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g
Sos cygański + 100 g 
Ryż brązowy 200 g
Surówka z kapusty białej kapusty z koperkiem + 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 
Zupa cukiniowa + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL)
Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g
Sos cygański + 100 g 
Ryż brązowy 200 g
Surówka z kapusty białej kapusty z koperkiem + 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
 250708OPC  250708OPC

07.07.2025 Poniedziałek

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka Piastowska wp, wędzona, parzona, z dod. b. sojowego i wody 50 g (SOJ)
Twarożek pomidorowy + 70 g (MLE)
Ogórek świeży 60 g
Sałata zielona 20 g
 Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Szynka Piastowska wp, wędzona, parzona, z dod. b. sojowego i wody 50 g (SOJ)
Twarożek pomidorowy + 70 g (MLE)
Ogórek świeży 60 g
Sałata zielona 20 g

II śniadanie:
 j
ogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)

 250707SP  250707SC
Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZSOJ, MLE, SEL)
Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 150 g (GLU PSZ, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Jabłko 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZSOJ, MLE, SEL)
Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 150 g (GLU PSZ, SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Jabłko 150 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
 250707OPC  250707OPC

04.07.2025 Piątek

Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli

Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji

Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Płatki pszenne na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE)
Bułka maślana 1 szt 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g 
Twarożek z cynamonem 70 g
(MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEZ)
Dżem 60 g
Arbuz 200 g

 

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
Masło extra 82% 15 g (MLE)
Sałata zielona 20 g
Twarożek z cynamonem 70 g
(MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEZ)
Szynka wiśniowa- wieprzowa, wędz. parz. z dod. wody i białka wp. 50 g (SOJ)
Pomidor 60 g
Sałata zielona 20 g

II śn.: arbuz 200 g

 250704SP  250704SC
Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g
Morszczuk smażony 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
Surówka z młodej kapusty + 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml
 Krupnik jęczmienny + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL, GLU JĘCZ)
Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g
Morszczuk pieczony 100g + 100 g (RYB)
Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE)
Surówka z młodej kapusty + 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
 250704OP  250704OC

03.07.2025 Czwartek

Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli

Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji

Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Kasza manna na mleku 350 ml (GLU PSZMLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Szynka dębowa drobiowa, kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Serek twarogowy termizowany smak śmietankowy 20 g (MLE, może zawierać: RYB, OZI)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g

 Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Szynka dębowa drobiowa, kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Jajko gotowane 2 szt  (JAJ)
Pomidor 70 g
Rukola 10 g

II śniadanie:
 kefir 2% tł. 200 g (MLE)

 250703SP  250703SC

Zupa szczawiowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)
Sos boloński z wieprzowiną (dieta) + 150 g (SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Bukiet warzyw gotowanych 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml

 Zupa szczawiowa z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL)
Sos boloński z wieprzowiną (dieta) + 150 g (SEL)
Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)
Bukiet warzyw gotowanych 200 g
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
 250703OPC  250703OPC

09.07.2025 Środa

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji

Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci

 

Dieta podstawowa   Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml
Owsianka budyniowa z bananem i jabłkiem z posypką chia 200 g (MLE, GLU OW,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 30 g ( może zawierać: MLE, GOR,)
Pomidor 60 g

 Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g (MLE,)
Serek twarogowy homogenizowany + 70 g ( MLE,)
Roszponka 20 g
Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 30 g ( może zawierać: MLE, GOR,)
Pomidor 60

II śniadanie:
 Biszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ,)

   

Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, )
Fasolka po bretońsku + 300 g (SEL, GOR,)
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Banan 1szt. 1 szt
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m

 Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, )
Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,)
Sos pomidorowy + 100 g
Surówka z pora z jabłkiem + 200 g (MLE,)
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml
Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,