Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
30.07.2025 Środa
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dorośli
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dzieci
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 ciążka/laktacja
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: Podpłomyki b/c 20 g (GLU PSZ, MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Kapuśniak z kapusty białej + 350 g (GLU PSZ, SEL, GOR,) | Kapuśniak z kapusty białej + 350 g (GLU PSZ, SEL, GOR,) | |
![]() | ![]() |
29.07.2025 Wtorek
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dorośli
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dzieci
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 ciążka/laktacja
Dieta podstawowa |
| Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata czarna granulowana z cytryną b/c 250 ml
| |
![]() | ![]() | |
Zupa jarzynowa z zacierką + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ) | Zupa jarzynowa z zacierką + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ) | |
![]() | ![]() |
28.07.2025 Poniedziałek
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dorośli
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dzieci
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 ciążka/laktacja
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) | Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) | |
![]() | ![]() |
25.07.2025 Piątek
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dorośli
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dzieci
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 ciążka/laktacja
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) | Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) | |
![]() | ![]() |
24.07.2025 Czwartek
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dorośli
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dzieci
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 ciążka/laktacja
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: kefir 2 % tł 200g 1 szt (MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL,) Sos pomidorowy + 100 g Brzoskwinia 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR,) Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL,) Sos pomidorowy + 100 g Brzoskwinia 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
31.07.2025 Czwartek
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dorośli
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 dzieci
Jadłospis 21.07.2025 - 03.08.2025 ciążka/laktacja
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza manna na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g Serek twarogowy termizowany smak śmietankowy 20g 1 szt ( MLE, może zawierać: RYB, OZI, MLE, ) Pasta z pieczonych buraków dieta + 70 g (MLE,) Rukola 10 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g Serek twarogowy termizowany smak śmietankowy 20g 1 szt ( MLE, może zawierać: RYB, OZI, MLE, ) Pasta z pieczonych buraków dieta + 70 g (MLE,) Rukola 10 g II śniadanie: | |
Zupa szczawiowa z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną (dieta) + 150 g ( SEL,) Bukiet warzyw gotowanych + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa szczawiowa z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną (dieta) + 150 g ( SEL,) Bukiet warzyw gotowanych + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
ĆWICZENIA Z ZAKRESU POSTĘPOWANIA
W ZDARZENIACH Z DUŻĄ LICZBĄ POSZKODOWANYCH
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie informuje o organizowanych ćwiczeniach z zakresu postępowania w zdarzeniach z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Serdecznie zapraszamy do współpracy przy realizacji przedsięwzięcia potencjalnych partnerów, sponsorów tego wydarzenia.
Główny celem ćwiczeń jest ocena i doskonalenie współpracy służb ratowniczych na obszarze powiatu chrzanowskiego podczas wystąpienia zdarzenia z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Celem Pogotowia Ratunkowego działającego w strukturach powiatu chrzanowskiego jest ocena i doskonalenie umiejętności z zakresu organizowania i realizowania działań ratunkowych w zdarzeniach z dużą liczbą poszkodowanych - w szczególności kierowania akcją medyczną, prowadzenia segregacji medycznej, organizowania punktów udzielania pomocy poszkodowanym, kierowania transportem i komunikacją na miejscu zdarzenia we współudziale z pozostałymi jednostkami ratowniczymi obecnymi na miejscu zdarzenia.
Informacja na temat ćwiczeń:
Główny Organizator
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie
Organizacje, które dotychczas zadeklarowały chęć uczestnictwa w ćwiczeniach:
Podczas ćwiczeń zostaną próby prowadzenia badań naukowych z zakresu:
Informacje w sprawie ćwiczeń udziela:
Konrad Chechelski - Kierownik Pogotowia Ratunkowego w Chrzanowie
Kierownik Apteki Szpitalnej
Mgr farm. Agnieszka Głowacz
Z-ca Kierownika Apteki Szpitalnej
Telefony:
Kierownik: 32 624-74-38
Księgowość Apteki Szpitalnej: 32 624-74-40
Magazyn Wyrobów Medycznych: 32 624-74-43, 32 624-74 -42
Magazyn Leków Gotowych: 32 624-74-39
Apteka czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 14.35
Personel:
mgr farm. Magdalena Czech
mgr farm. Natalia Łąka
mgr farm. Ewa Ozga-Jagodzińska
mgr farm. Karolina Rembiecha-Ząbek
mgr Beata Koźmin – Starsza Księgowa
tech. farm. Magdalena Duda
tech. farm. Bożena Kaczmarek
tech. farm. Anna Mazurek
tech. farm. Magdalena Sękowska
tech. farm. Agnieszka Stasiowska - Wanat
tech. farm. Ewa Zdebik
Pomoc Apteczna: Bożena Michalik, Małgorzata Basta, Alla Sirenko
Apteka Szpitalna funkcjonująca w Szpitalu Powiatowym świadczy kompleksowe usługi farmaceutyczne w oparciu o obowiązujące Prawo Farmaceutyczne, GMP (Good Manufacturing Practice), wytyczne inspekcji farmaceutycznej PIC /S, oraz procedury i instrukcje opracowane w aptece.
Farmaceuci, którzy są zatrudnieni w Aptece to wyszkolony personel-specjaliści farmacji szpitalnej i aptecznej. Personel Apteki ustawicznie podnosi swoje kwalifikacje poprzez uczestnictwo w konferencjach, zjazdach oraz licznych kursach co pozwala na świadczenie usług farmaceutycznych na najwyższym poziomie.
Apteka zaopatruje Oddziały Szpitalne oraz pracownie i poradnie w produkty lecznicze i wyroby medyczne.
Zakres działalności Apteki Szpitalnej:
Realizujemy zadanie finansowane /współfinansowane ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie w ramach "Programufinansowania unieszkodliwiania skażonych odpadów medycznych"
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire