Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Dofinansowanie środkami pochodzącymi z budżetu państwa - rezerwy Wojewody Małopolskiego na realizację, zadania inwestycyjnego: „ Dofinansowanie zakupu ambulansu medycznego dla zespołów ratownictwa medycznego Szpitala Powiatowego w Chrzanowie”
Wartość zadania: 623 431,23 zł
Wartość dofinansowania: 500 000,00 zł
Przedmiot dofinansowania:
Celem zakupu ambulansu wyposażonego w nosze elektryczne jest zapewnienie większego komfortu oraz bezpieczeństwa zarówno pacjentowi, jak i zespołowi.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 28 listopada 2023r.
Dofinansowanie przyznane zostało ze środków Funduszu Medycznego - Subfundusz modernizacji podmiotów leczniczych na realizację inwestycji .
Wartość zadania: 11 989 700,00 zł
Wartość dofinansowania z MZ 11 989 700,00 zł
Przedmiot dofinansowania:
Modernizacja i doposażenie w sprzęt Szpitalnego Oddziału Ratunkowego (SOR) oraz pracowni diagnostycznych współpracujących z SOR celem poprawy diagnostyki
i leczenia pacjentów.
Celem głównym zadania jest poprawa dostępności do świadczeń ratujących życie lub zdrowie oraz zwiększenie bezpieczeństwa w procesie diagnostyczno-leczniczym.
Inwestycja obejmuje prace budowlane i zakup wyposażenia dla SOR oraz pracowni diagnostycznych współpracujących z SOR.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 02 grudnia 2023r.
Dofinansowanie ze środków Funduszu Medycznego - Subfundusz terapeutyczno–innowacyjny na realizację zadania polegającego na wsparciu rozwoju innowacyjnych rozwiązań służących do udzielania świadczeń opieki zdrowotnej w zakresie doposażenia podmiotów leczniczych w urządzenia robotyczne do rehabilitacji.
Wartość zadania: 993 276,00 zł
Wartość dofinansowania z MZ 993 276,00 zł
Przedmiot dofinansowania:
Celem zakupu tych urządzeń jest podnoszenie standardów opieki zdrowotnej co przekłada się na zwiększenie komfortu i efektywności leczenia naszych pacjentów.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 3 listopada 2023r.
Dofinansowanie zostało przyznane z budżetu państwa w ramach zadania pn. „Zakup sprzętu i aparatury”- poprzez zakup sprzętu i aparatury dla oddziałów anestezjologii i intensywnej terapii z największą aktywnością donacyjną w 2022 r.
Wartość zadania: 209 960,64 zł
Wartość dofinansowania z MZ: 200 000,00 zł
Zakup łóżek do intensywnej terapii z wyposażeniem (2szt.) zrealizowany został dla potrzeb oddziałów anestezjologii i intensywnej terapiijako wsparcie procesów dotyczących dawstwa narządów i tkanek.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 24 sierpnia 2023r.
Dofinansowanie zostało przyznane z budżetu państwa na realizację Narodowego Programu Chorób Układu Krążenia na lata 2022-2032w zakresie dofinansowania zakupu echokardiografu z funkcją echokardiografii przezprzełykowej.
Wartość zadania: 599 481,00 zł
Wartość dofinansowania z MZ: 599 481,00 zł
Przedmiot dofinansowania:
Celem zadania jest poprawa dostępu do diagnostyki i leczenia chorób sercowo – naczyniowychpoprzez wyposażenie realizatorów zadania – podmiotów leczniczych zajmujących siędiagnostyką i leczeniem pacjentów z chorobami układu krążenia (ChUK).
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania:19.11.2024 r
Dofinansowanie zostało przyznane z budżetu państwa na realizację Narodowego Programu Chorób Układu Krążenia na lata 2022-2032w zakresie dofinansowania zakupu systemu holterowskiego pomiaru ciśnienia z akcesoriami w 2023 r.
Wartość zadania: 82 459,08 zł
Wartość dofinansowania z MZ: 82 459,08 zł
Przedmiot dofinansowania:
Celem jest zwiększenie dostępności oraz podniesienie jakości udzielanych świadczeń opieki zdrowotnej w zakresie leczenia chorób układu krążenia, a w szczególności diagnostyki i leczenia nadciśnienia tętniczego poprzez doposażenie w systemy holterowskie pomiaru ciśnienia z akcesoriami. Poprawi to jakość specjalistycznej diagnostyki i terapii nadciśnienia tętniczego.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 3 listopada 2023r.
Dofinansowanie zostało przyznane z budżetu państwa na realizację Narodowego Programu Chorób Układu Krążenia na lata 2022-2032 w zakresie dofinansowanie zakupu sprzętu z dziedziny intensywnej terapii w 2023 r.
Wartość zadania: 865 080,00 zł
Wartość dofinansowania z MZ: 850 000,00 zł
Przedmiot dofinansowania:
Celem zadania jest poprawa opieki nad pacjentami kardiologicznymi wymagającymi intensywnej terapii i opieki kardiologicznej, poprzez wyposażenie w sprzęt z dziedziny intensywnej terapii stosowany w opiece nad pacjentami kardiologicznymi.
Data podpisania umowy o dofinansowanie zadania: 13 listopada 2023r.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
19.09.2025 Piątek
Jadłospis dorośli 15.09.2025 - 28.09.2025
Jadłospis dzieci15.09.2025 - 28.09.2025
Jadłospis Kobiety w ciąży/w okresie laktacji 15.09.2025 - 28.09.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Płatki pszenne na mleku 350 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,) Jabłko 150 g Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 70 g ( MLE,) | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Sałata zielona 20 g Filet zapiekany drobiowy 50 g ( MLE,) Twarożek + 70 g (MLE,) Pomidor 60 g | |
![]() | ![]() | |
Zupa marchewkowa z zacierką + 350 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL,) Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g Morszczuk smażony 100g + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB,) Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa marchewkowa z zacierką + 350 g ( GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL,) Morszczuk pieczony w posypce ziołowej 100g + 100 g (RYB,) Sos grecki + 100 g (SEL,) Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
18.09.2025 Czwartek
Jadłospis dorośli 15.09.2025 - 28.09.2025
Jadłospis dzieci15.09.2025 - 28.09.2025
Jadłospis Kobiety w ciąży/w okresie laktacji 15.09.2025 - 28.09.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml ( GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta twarogowa z pieczoną papryką + 70 g ( MLE, GOR, S02,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 20 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Pomidor 70 g Roszponka 10 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta twarogowa z pieczoną papryką + 70 g ( MLE, GOR, S02,) Pomidor 70 g Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 20 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Roszponka 10 g II śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt ( MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Żurek z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL,) Sos pomidorowy + 100 g Śliwka 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 m | Żurek z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU JĘCZ,) Sos pomidorowy + 100 g Śliwka 150 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL,) | |
![]() | ![]() |
17.09.2025 Środa
Jadłospis dorośli 15.09.2025 - 28.09.2025
Jadłospis dzieci15.09.2025 - 28.09.2025
Jadłospis Kobiety w ciąży/w okresie laktacji 15.09.2025 - 28.09.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem C&C 200 g (MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pomidor 50 g Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Sałata lodowa 20 g Serek twarogowy homogenizowany + 70 g ( MLE,) | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pomidor 50 g Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g ( może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Sałata lodowa 20 g Serek twarogowy homogenizowany + 70 g ( MLE,) II śniadanie: Arbuz 200 g | |
![]() | ![]() | |
Zupa z soczewicą i warzywami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Kotlet panierowany z udźca kurczaka + 120 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa z soczewicą i warzywami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Kotlet panierowany z udźca kurczaka + 120 g ( GLU PSZ, JAJ,) Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
22.09.2025 Poniedziałek
Jadłospis dorośli 15.09.2025 - 28.09.2025
Jadłospis dzieci15.09.2025 - 28.09.2025
Jadłospis Kobiety w ciąży/w okresie laktacji 15.09.2025 - 28.09.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta z groszku zielonego + 60 g Sałatka owocowa + 100 g Serek twarogowy homogenizowany + 40 g ( MLE,) | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta z groszku zielonego + 60 g Pomidor 60 g Serek twarogowy homogenizowany + 40 g ( MLE,) Sałata zielona 20 | |
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Kokosowy dhal z czerwoną soczewicą + 150 g ( MLE, GOR,) Jabłko 150 | Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Kokosowy dhal z czerwoną soczewicą + 150 g ( MLE, GOR,) Jabłko 150 | |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire