Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
15.07.2025 Wtorek
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Makaron na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Ser mozzarella 62,5 g (MLE,) Mix sałat 20 g Pomidor 60 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Ser mozzarella 62,5 g (MLE,) Mix sałat 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: | |
Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Kluski śląskie + 200 g (JAJ,) Zrazik wieprzowy pieczony + 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny dieta + 100 g (SOJ,) Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Kluski śląskie + 200 g (JAJ,) Zrazik wieprzowy pieczony + 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny dieta + 100 g (SOJ,) Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
14.07.2025 Poniedziałek
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
11.07.2025 Piątek
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kakao/p z/c 250 ml (MLE) Kasza manna na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Bułka maślana 50g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Dżem 60 g Jabłko 150 g Twarożek różany + 70 g (MLE,) | Kakao/p b/c 250 ml (MLE)
| |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Miruna smażona 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g (MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Grzanki żytnie 30 g (GLU ŻYT,) | Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g Miruna pieczona w posypce ziołowej 100g + 100 g ( RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Grzanki żytnie 30 g (GLU ŻYT,) | |
![]() | ![]() |
10.07.2025 Czwartek
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany + 70 g (MLE,) Roszponka 20 g Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 30 g (może zawierać: MLE, GOR,) Pomidor 60 II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) | Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) | |
![]() | ![]() |
09.07.2025 Środa
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) | Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) | |
![]() | ![]() |
08.07.2025 Wtorek
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dorośli
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 kobiety w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 07.07.2025 - 20.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: kanapka z jajkiem i pomidorem 1 szt | |
![]() | ![]() | |
Zupa cukiniowa + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Sos cygański + 100 g Ryż brązowy 200 g Surówka z kapusty białej kapusty z koperkiem + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa cukiniowa + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Sos cygański + 100 g Ryż brązowy 200 g Surówka z kapusty białej kapusty z koperkiem + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
ĆWICZENIA Z ZAKRESU POSTĘPOWANIA
W ZDARZENIACH Z DUŻĄ LICZBĄ POSZKODOWANYCH
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie informuje o organizowanych ćwiczeniach z zakresu postępowania w zdarzeniach z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Serdecznie zapraszamy do współpracy przy realizacji przedsięwzięcia potencjalnych partnerów, sponsorów tego wydarzenia.
Główny celem ćwiczeń jest ocena i doskonalenie współpracy służb ratowniczych na obszarze powiatu chrzanowskiego podczas wystąpienia zdarzenia z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Celem Pogotowia Ratunkowego działającego w strukturach powiatu chrzanowskiego jest ocena i doskonalenie umiejętności z zakresu organizowania i realizowania działań ratunkowych w zdarzeniach z dużą liczbą poszkodowanych - w szczególności kierowania akcją medyczną, prowadzenia segregacji medycznej, organizowania punktów udzielania pomocy poszkodowanym, kierowania transportem i komunikacją na miejscu zdarzenia we współudziale z pozostałymi jednostkami ratowniczymi obecnymi na miejscu zdarzenia.
Informacja na temat ćwiczeń:
Główny Organizator
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie
Organizacje, które dotychczas zadeklarowały chęć uczestnictwa w ćwiczeniach:
Podczas ćwiczeń zostaną próby prowadzenia badań naukowych z zakresu:
Informacje w sprawie ćwiczeń udziela:
Konrad Chechelski - Kierownik Pogotowia Ratunkowego w Chrzanowie
Kierownik Apteki Szpitalnej
Mgr farm. Agnieszka Głowacz
Z-ca Kierownika Apteki Szpitalnej
Telefony:
Kierownik: 32 624-74-38
Księgowość Apteki Szpitalnej: 32 624-74-40
Magazyn Wyrobów Medycznych: 32 624-74-43, 32 624-74 -42
Magazyn Leków Gotowych: 32 624-74-39
Apteka czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 14.35
Personel:
mgr farm. Magdalena Czech
mgr farm. Natalia Łąka
mgr farm. Ewa Ozga-Jagodzińska
mgr farm. Karolina Rembiecha-Ząbek
mgr Beata Koźmin – Starsza Księgowa
tech. farm. Magdalena Duda
tech. farm. Bożena Kaczmarek
tech. farm. Anna Mazurek
tech. farm. Magdalena Sękowska
tech. farm. Agnieszka Stasiowska - Wanat
tech. farm. Ewa Zdebik
Pomoc Apteczna: Bożena Michalik, Małgorzata Basta, Alla Sirenko
Apteka Szpitalna funkcjonująca w Szpitalu Powiatowym świadczy kompleksowe usługi farmaceutyczne w oparciu o obowiązujące Prawo Farmaceutyczne, GMP (Good Manufacturing Practice), wytyczne inspekcji farmaceutycznej PIC /S, oraz procedury i instrukcje opracowane w aptece.
Farmaceuci, którzy są zatrudnieni w Aptece to wyszkolony personel-specjaliści farmacji szpitalnej i aptecznej. Personel Apteki ustawicznie podnosi swoje kwalifikacje poprzez uczestnictwo w konferencjach, zjazdach oraz licznych kursach co pozwala na świadczenie usług farmaceutycznych na najwyższym poziomie.
Apteka zaopatruje Oddziały Szpitalne oraz pracownie i poradnie w produkty lecznicze i wyroby medyczne.
Zakres działalności Apteki Szpitalnej:
Realizujemy zadanie finansowane /współfinansowane ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie w ramach "Programufinansowania unieszkodliwiania skażonych odpadów medycznych"
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire