Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
01.07.2025 Wtorek
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: Serek homog. naturalny 150g 1 szt (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Zupa jarzynowa z zacierką + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Sos cygański + 100 g Kopytka ziemniaczane bez tłuszczu 200 g (GLU PSZ, JAJ) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa jarzynowa z zacierką + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL) Bitka wieprzowa z szynki pieczona + 100 g Sos cygański + 100 g Kopytka ziemniaczane bez tłuszczu 200 g (GLU PSZ, JAJ) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
30.06.2025 Poniedziałek
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Miód (25g) 2 szt Sałatka owocowa + 100 g Serek twarogowy homogenizowany + 40 g (MLE) | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02) Pomidor 60 g Serek twarogowy homogenizowany + 40 g (MLE) Sałata zielona 20 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Kokosowy dhal z czerwoną soczewicą + 150 g (MLE, GOR) Jabłko 150 g | Barszcz czerwony z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL) | |
![]() | ![]() |
27.06.2025 Piątek
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Płatki pszenne na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Filet zapiekany drobiowy 50 g (MLE,) Jabłko 150 g Twarożek brzoskwiniowy (dieta) + 70 g (MLE,) | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śn.: biszkopty b/cukru 30 g (GLU PSZ, JAJ) | |
![]() | ![]() | |
Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Miruna smażona 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa pomidorowa z makaronem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Miruna pieczona w posypce ziołowej 100g + 100 g ( RYB,) Sos grecki + 100 g (SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z czerwonej kapusty z natką pietruszki i słonecznikiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
26.06.2025 Czwartek
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasta twarogowa z pieczoną papryką + 70 g (MLE, GOR, SO2) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 20 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, SO2) Pomidor 70 g Roszponka 10 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Żurek z ziemniakami + 350 ml | Żurek z ziemniakami + 350 ml (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR) Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL) Kasza jęczmienna 200 g (GLU PSZ) Sos pomidorowy + 100 g Jabłko 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
25.06.2025 Środa
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser żółty 50 g (MLE) Szynka drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR) Pomidor 60 g Sałata lodowa 20 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa z soczewicą i warzywami + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL,) | Zupa z soczewicą i warzywami + 350 ml (GLU PSZ, SOJ, SEL,) Filet z kurczaka jogurtowo - cytrynowy 100 g (MLE) Sos jarzynowa dieta + 100 g (MLE) Ryż brązowy 200 g Sałatka z buraków i jabłka z olejem b/c 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
24.06.2025 Wtorek
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dorośli
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 Matki w ciąży i w okresie laktacji
Jadłospis 23.06.2025 - 06.07.2025 dzieci
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Zupa pieczarkowa z ziemniakami + 350 ml ( SOJ, MLE, SEL,) Kluski śląskie + 200 g (JAJ,) Klopsik wieprzowy pieczony + 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny dieta + 100 g (SOJ,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa pieczarkowa z ziemniakami + 350 ml ( SOJ, MLE, SEL,) Kluski śląskie + 200 g (JAJ,) Klopsik wieprzowy pieczony + 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny dieta + 100 g (SOJ,) Surówka z kapusty pekińskiej z olejem + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire