Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
18.06.2025 Środa
Jadłospis dorośli 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis dzieci 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis ciąża i laktacja 09.06.2025 - 22.06.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek domowy waniliowy + 70 g (MLE, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, SOJ, MLE, ORZ, SEZ, ) Hummus paprykowy + 30 g (SEZ,) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z białych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) | Zupa krem z białych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Sos boloński z wieprzowiną + 150 g ( SEL,) Brokuł gotowany + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Grzanki żytnie 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) | |
![]() | ![]() |
17.06.2025 Wtorek
Jadłospis dorośli 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis dzieci 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis ciąża i laktacja 09.06.2025 - 22.06.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Makaron na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Ser mozzarella 62,5 g (MLE,) Mix sałat 20 g Pomidor 60 | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Kluski śląskie + 200 g (JAJ,) Zrazik wieprzowy pieczony + 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny dieta + 100 g (SOJ,) Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Kluski śląskie + 200 g (JAJ,) Zrazik wieprzowy pieczony + 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny dieta + 100 g (SOJ,) Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
16.06.2025 Poniedziałek
Jadłospis dorośli 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis dzieci 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis ciąża i laktacja 09.06.2025 - 22.06.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: Kefir 2 % tł 200g 1 szt (MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) Sos musztardowy + 100 g (GOR,) Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Kapuśniak z kapusty kiszonej + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,) Sos musztardowy + 100 g (GOR,) Jabłko 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
13.06.2025 Piątek
Jadłospis dorośli 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis dzieci 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis ciąża i laktacja 09.06.2025 - 22.06.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kakao/p z/c 250 ml (MLE,) | Kakao/p b/c 250 ml (MLE,) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek różany + 70 g (MLE,) Szynka Drobiowa, parzona, z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR,) Jabłko 150 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) | Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml (SOJ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Miruna pieczona w posypce ziołowej 100g + 100 g (RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g (MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Grzanki żytnie 30 g (GLU PSZ,) | |
![]() | ![]() |
20.06.2025 Piątek
Jadłospis dorośli 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis dzieci 09.06.2025 - 22.06.2025
Jadłospis ciąża i laktacja 09.06.2025 - 22.06.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany + 70 g ( MLE,) Jabłko 150 g Dżem 30 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany + 70 g ( MLE,) Hummus 20 g (SEZ,) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: | |
Zupa kalafiorowa z ryżem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Morszczuk smażony 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Surówka z kapusty młodej + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa kalafiorowa z ryżem + 350 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, ) | |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire