Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
20.03.2025 Czwartek
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki owsiane na mleku CHRZ 350 ml ( MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Ser żółty 40 g (MLE,) Sałata zielona 30 g Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 20 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Serek twarogowy homogenizowany + 60 g ( MLE,) Sałata zielona 30 g Indyk z pasieki produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony w osłonce niejdalnej 20 g II śniadanie: maślanka 200 ml (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Żurek z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) Fasolka po bretońsku + 300 g ( SEL, GOR,) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,) Mandarynka 2 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Żurek z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR, ) Mięso wieprzowe z warzywami do kaszotto + 150 g ( GLU PSZ, MLE, SEL,) Sos pomidorowy + 100 g Mandarynka 2 szt Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ,) | |
![]() | ![]() |
19.03.2025 Środa
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza kukurydziana na mleku 350 ml ( MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Hummus paprykowy + 20 g ( SEZ,) Ogórek kiszony 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa wędzona,parzona,z dod.wody,białka wp 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR, ) Hummus paprykowy + 20 g ( SEZ,) Ogórek kiszony 50 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g ( JAJ, GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Sos pietruszkowy + 100 g (SOJ, MLE,) | Zupa pieczarkowa z makaronem + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Pulpet z kurczaka + 100 g (GLU PSZ, JAJ,) Surówka z kapusty białej i czerwonej + 200 g ( JAJ, GOR,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Sos pietruszkowy + 100 g (SOJ, MLE, | |
![]() | ![]() |
18.03.2025 Wtorek
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 60 g (MLE,) Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (zamiana na szynkę dębową) (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) Sałata zielona 30 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek z koperkiem + 60 g (MLE,) Sałata zielona 30 g Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (zaimana na szynkę dębową) (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02,) II śniadanie: Kanapka z jajkiem i pomidorem (chleb razowy 30g, masło 5g, jajko 25g, pomidor 20g) 1 szt ( GLU PSZ,JAJ, MLE,) | |
![]() | ![]() | |
Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Gulasz wołowy dieta + 150 g Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 | Zupa ogórkowa z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL,) Gulasz wołowy dieta + 150 g Ryż na sypko (brązowy) 200 g Surówka z białej kapusty z koperkiem b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 | |
![]() | ![]() |
17.03.2025 Poniedziałek
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Płatki pszenne na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g (zmiana wędliny na drobiową) (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Twarożek pomidorowy + 60 g (MLE,) Ogórek kiszony 50 g | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 50 g (zmiana wędliny na drobiową) (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,) Ogórek kiszony 50 g Twarożek pomidorowy + 60 g (MLE,) II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa dyniowa z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 150 g (GLU PSZ, SEL,) Jabłko 1 szt 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa dyniowa z ziemniakami + 350 g ( SOJ, MLE, SEL,) Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ,) Gulasz z ciecierzycą, pieczarkami, papryką i cukinią + 150 g (GLU PSZ, SEL,) Jabłko 1 szt 1 szt Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
21.03.2025 Piątek
Jadłospis 17.03.2025 - 30.03.20252`2`3
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Kasza manna na mleku 350 ml (GLU PSZ, MLE,) Bułka maślana 50g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE,) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony. 20 g Jabłko 1 szt 1 szt Twarożek różany + 60 g (MLE,) | Herbata czarna granulowana b/c 250 ml Chleb Graham 120 g (GLU PSZ,) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Twarożek różany + 60 g (MLE,) Pyzdra schabowa-wędzonka wieprzowa schab wieprzowy wędzony parzony. 20 g Ogórek kiszony 50 g II śniadanie: jabłko 1szt | |
Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Kotlet z miruny 100g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, SOJ,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Pulpet z miruny 50g + 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE,) Surówka z czerwonej kapusty b/c + 200 g ( MLE,) Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml Grzanki żytnie + 20 g (GLU ŻYT,) | |
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire