Ta strona używa plików cookies, zapisywanych i odczytywanych z Twojego urządzenia, w celu dostosowania naszych usług oraz treści zamieszczonych na stronie do indywidualnych potrzeb użytkowników i mierzenia ich zainteresowania. Korzystając z tej strony akceptujesz politykę cookies.
Uprzejmie informujemy, że od dnia 7 października 2023 r. Szpital Powiatowy w Chrzanowie przystąpił do programu pilotażowego "Dobry posiłek w szpitalach" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 września 2023 r. dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
14.08.2025 Czwartek
Jadłospis dorośli 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis dzieci 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis kobiety w ciąży/w okresie laktacji 04.08.2025 - 17.08.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Barszcz ukraiński z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) | Barszcz ukraiński z ziemniakami + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) | |
![]() | ![]() |
13.08.2025 Środa
Jadłospis dorośli 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis dzieci 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis kobiety w ciąży/w okresie laktacji 04.08.2025 - 17.08.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z białych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) | Zupa krem z białych warzyw + 350 ml ( SOJ, SEL,) | |
![]() | ![]() |
12.08.2025 Wtorek
Jadłospis dorośli 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis dzieci 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis kobiety w ciąży/w okresie laktacji 04.08.2025 - 17.08.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Kluski śląskie + 200 g (JAJ,) Zrazik wieprzowy pieczony + 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny dieta + 100 g (SOJ,) Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Zupa grochowa z ziemniakami + 350 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR,) Kluski śląskie + 200 g (JAJ,) Zrazik wieprzowy pieczony + 120 g (GLU PSZ, JAJ,) Sos własny dieta + 100 g (SOJ,) Sałatka z buraków i jabłka (z olejem) b/c + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
11.08.2025 Poniedziałek
Jadłospis dorośli 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis dzieci 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis kobiety w ciąży/w okresie laktacji 04.08.2025 - 17.08.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml Owsianka budyniowa z masłem orzechowym, bananem i jabłkiem z posypką chia 200 g (OZI, MLE, GLU OW,) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE,) Pasztet drobiowy + 60 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL) Rzodkiewka tarta 60 g Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ) Sałata zielona 20 g | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło extra 82% 15 g (MLE) Pasztet drobiowy + 60 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL) Rzodkiewka tarta 60 g Jajko gotowane kl M 2 szt (JAJ) Sałata zielona 20 g Pomidor 60 g II śniadanie: | |
![]() | ![]() | |
Kapuśniak z kapusty białej + 350 g (GLU PSZ, SEL, GOR) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE) Sos musztardowy + 100 g (GOR) Nektarynka 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | Kapuśniak z kapusty białej + 350 g (GLU PSZ, SEL, GOR) Ryż na sypko (brązowy) 200 g Burger z buraka z serem mozzarella (dieta) + 100 g (GLU PSZ, JAJ, MLE) Sos musztardowy + 100 g (GOR) Nektarynka 150 g Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
08.08.2025 Piatek
Jadłospis dorośli 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis dzieci 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis kobiety w ciąży/w okresie laktacji 04.08.2025 - 17.08.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Kakao/p z/c 250 ml (MLE) | Kakao/p b/c 250 ml (MLE) II śniadanie: kefir 2 % tł. 200 g 1 szt (MLE) | |
![]() | ![]() | |
Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml (SOJ, SEL) | Zupa krem z zielonych warzyw + 350 ml (SOJ, SEL) Grzanki żytnie (GLU ŻYT) Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g Morszczuk pieczony w posypce ziołowej + 100 g (RYB) Sos cytrynowy + 100 g (GLU PSZ, MLE) Surówka z czerwonej kapusty + 200 g Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml | |
![]() | ![]() |
07.08.2025 Czwartek
Jadłospis dorośli 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis dzieci 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis kobiety w ciąży/w okresie laktacji 04.08.2025 - 17.08.2025
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów | |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml II śniadanie: Biszkopty b/c 30 g (GLU PSZ, JAJ,) | |
![]() | ![]() | |
Barszcz biały z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GLU ŻYT,) | Barszcz biały z ziemniakami + 350 g ( GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, GLU ŻYT,) | |
![]() | ![]() |
18.08.2025 Poniedziałek
Jadłospis dorośli 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis dzieci 04.08.2025 - 17.08.2025
Jadłospis kobiety w ciąży/w okresie laktacji 04.08.2025 - 17.08.2025
Dieta podstawowa |
| Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów |
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml | Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa b/c 250 ml | |
Zupa brokułowa z ryżem + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) | Zupa brokułowa z ryżem + 350 g (SOJ, MLE, SEL,) | |
ĆWICZENIA Z ZAKRESU POSTĘPOWANIA
W ZDARZENIACH Z DUŻĄ LICZBĄ POSZKODOWANYCH
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie informuje o organizowanych ćwiczeniach z zakresu postępowania w zdarzeniach z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Serdecznie zapraszamy do współpracy przy realizacji przedsięwzięcia potencjalnych partnerów, sponsorów tego wydarzenia.
Główny celem ćwiczeń jest ocena i doskonalenie współpracy służb ratowniczych na obszarze powiatu chrzanowskiego podczas wystąpienia zdarzenia z dużą liczbą osób poszkodowanych.
Celem Pogotowia Ratunkowego działającego w strukturach powiatu chrzanowskiego jest ocena i doskonalenie umiejętności z zakresu organizowania i realizowania działań ratunkowych w zdarzeniach z dużą liczbą poszkodowanych - w szczególności kierowania akcją medyczną, prowadzenia segregacji medycznej, organizowania punktów udzielania pomocy poszkodowanym, kierowania transportem i komunikacją na miejscu zdarzenia we współudziale z pozostałymi jednostkami ratowniczymi obecnymi na miejscu zdarzenia.
Informacja na temat ćwiczeń:
Główny Organizator
Pogotowie Ratunkowe Szpitala Powiatowego w Chrzanowie
Organizacje, które dotychczas zadeklarowały chęć uczestnictwa w ćwiczeniach:
Podczas ćwiczeń zostaną próby prowadzenia badań naukowych z zakresu:
Informacje w sprawie ćwiczeń udziela:
Konrad Chechelski - Kierownik Pogotowia Ratunkowego w Chrzanowie
Kierownik Apteki Szpitalnej
Mgr farm. Agnieszka Głowacz
Z-ca Kierownika Apteki Szpitalnej
Telefony:
Kierownik: 32 624-74-38
Księgowość Apteki Szpitalnej: 32 624-74-40
Magazyn Wyrobów Medycznych: 32 624-74-43, 32 624-74 -42
Magazyn Leków Gotowych: 32 624-74-39
Apteka czynna jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.00 do 14.35
Personel:
mgr farm. Magdalena Czech
mgr farm. Natalia Łąka
mgr farm. Ewa Ozga-Jagodzińska
mgr farm. Karolina Rembiecha-Ząbek
mgr Beata Koźmin – Starsza Księgowa
tech. farm. Magdalena Duda
tech. farm. Bożena Kaczmarek
tech. farm. Anna Mazurek
tech. farm. Magdalena Sękowska
tech. farm. Agnieszka Stasiowska - Wanat
tech. farm. Ewa Zdebik
Pomoc Apteczna: Bożena Michalik, Małgorzata Basta, Alla Sirenko
Apteka Szpitalna funkcjonująca w Szpitalu Powiatowym świadczy kompleksowe usługi farmaceutyczne w oparciu o obowiązujące Prawo Farmaceutyczne, GMP (Good Manufacturing Practice), wytyczne inspekcji farmaceutycznej PIC /S, oraz procedury i instrukcje opracowane w aptece.
Farmaceuci, którzy są zatrudnieni w Aptece to wyszkolony personel-specjaliści farmacji szpitalnej i aptecznej. Personel Apteki ustawicznie podnosi swoje kwalifikacje poprzez uczestnictwo w konferencjach, zjazdach oraz licznych kursach co pozwala na świadczenie usług farmaceutycznych na najwyższym poziomie.
Apteka zaopatruje Oddziały Szpitalne oraz pracownie i poradnie w produkty lecznicze i wyroby medyczne.
Zakres działalności Apteki Szpitalnej:
Realizujemy zadanie finansowane /współfinansowane ze środków Wojewódzkiego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Krakowie w ramach "Programufinansowania unieszkodliwiania skażonych odpadów medycznych"
Copyright © 2014 Szpital Powiatowy w Chrzanowie
Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i realizacja: Studio Interaktywne Fenix Inspire